Rejsevaccinationer

Når du skal rejse, skal du undersøge, om du har de nødvendige vaccinationer

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

  • undersøg, om du har de vaccinationer, der er i det danske børnevaccinationsprogram. Du kan læse mere om børnevaccinationsprogrammet hos Statens Serum Institut, ssi.dk
  • tjek, om der er forhold i det land, du skal rejse til, der kræver vaccinationer ud over børnevaccinationsprogrammet - specielt for udvekslingsstuderende i USA, børn som skal på ophold i udviklingslande og pilgrimsrejsende til Mekka.

Det er forskelligt fra land til land, hvilke andre vaccinationer, der anbefales.

På Statens Serum Instituts hjemmeside kan du se, hvilke vaccinationer og eventuel malariaforebyggelse, Statens Serum Institut vil foreslå ved en konkret rejse til et land.

Vaccinationer giver kun delvis beskyttelse, så derfor bør du stadig være forsigtig med, hvad du spiser, og hvilket miljø du befinder dig i.

Du skal selv betale for de vaccinationer, der er nødvendige for, at du kan rejse i et andet land.

Start Se vaccinationer

På sundhed.dk kan du se en oversigt over dine vaccinationer og registrere vaccinationer, som ikke tidligere er blevet registreret. Hvis du har børn, som er under 15 år, kan du også se deres vaccinationer.

Børns vaccinationer

  • Hvis du har børn, som er under 15 år, kan du klikke på dit navn og derefter vælge dit barns navn, for at se barnets vaccinationer.
  • Hvis dit barn er fyldt 15 år, kan du ikke se barnets vaccinationer.
  • Forældres adgang til børns data ophører, når barnet fylder 15 år. Herefter kan barnet selv få adgang via MitID.

Bemærk, at for børn født sidst i 1990’erne, kan nogle vaccinationer være registreret på et af forældrenes sundhedskort og CPR-nummer, hvis barnets sundhedskort ikke har været udstedt/medbragt ved konsultationen.

Hvilke vaccinationer kan du finde i oversigten?

Det er ikke alle vaccinationer, der vises i oversigten. Du kan se en vaccination:

  • Hvis du har modtaget vaccinationen efter 15. november 2015. Hvis du har modtaget en vaccination, men ikke kan se den, skal du kontakte din læge.
  • Hvis vaccinationen er betalt af Sygesikringen og givet efter 1996. Bemærk, at der kan gå op til 3 måneder, før vaccinationen er synlig.
  • Hvis vaccinationen er udskrevet på recept fra 2016, og du selv har hentet den på apoteket. Bemærk, at hvis du har købt vaccinationer til børn eller andre familiemedlemmer, kan disse vaccinationer også være blevet registreret på dit vaccinationskort. Hvis du ønsker at få rettet en vaccination, skal du tale med din læge.
  • Hvis du selv har registreret vaccinationen. Du kan selv registrere vaccinationer, som ikke tidligere er blevet registreret, fx hvis du er blevet vaccineret i et andet land.