Behandlingstestamente

Du kan oprette et behandlingstesta­mente, hvis du ikke vil have livsforlængende behandling

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Ved at oprette et behandlingstestamente kan du sikre, at lægerne følger dine ønsker til behandling, hvis du en dag ikke selv er i stand til at give besked.

Du kan i behandlingstestamentet fravælge livsforlængende behandling, også genoplivning ved hjertestop, i tilfælde hvor:

  • du ligger for døden, og behandlingen kun forlænger dit liv, men ikke medfører, at du får det bedre, eller dine smerter bliver lindret.
  • du er så svækket af sygdom, ulykke eller alder, at du aldrig kommer til at kunne tage vare på dig selv fysisk og mentalt.
  • lægen vurderer, at de fysiske konsekvenser af sygdommen eller af selve behandlingen vil være meget alvorlige og lidelsesfulde, selvom du overlever behandlingen.

I dit behandlingstestamente kan du også angive, at du ikke ønsker at modtage behandling med brug af tvang, hvis du ikke længere er i stand til at tage vare på dig selv. Det gælder f.eks., hvis du bliver dement.

Hvis du ikke har registreret dine ønsker i behandlingstestamentet, vil lægerne som udgangspunkt gøre, hvad de kan for at holde dig i live.

Dit behandlingstestamente gælder kun i det øjeblik, hvor du ikke længere selv er i stand til at give udtryk for dine ønsker.

Du kan altid ændre dit behandlingstestamente.

Hvis du allerede har et livstestamente, kan du vælge at beholde det eller ændre det til et behandlingstestamente. Hvis du har et livstestamente, gælder det stadig, og du kan stadig ændre i dit livstestamente. Men fremover skal du oprette et behandlingstestamente for at sikre, at lægerne følger dine ønsker, hvis du ligger for døden og ikke selv kan give besked.

Start Min sundhedsjournal

På sundhed.dk samler sundhedsjournalen dine sundhedsdata i et overblik, der giver hurtig adgang til dine seneste personlige oplysninger.

Sundhedsjournalen viser data fra forskellige kilder om din medicin, journaler fra sygehus og egen læge, laboratoriesvar, dine behandlinger på sygehuse og evt. donorregistrering, livstestamente og behandlingstestamente.