Kontakt Udbetaling Danmark, Tidlig Pension

Ring til Tidlig Pension på 70 12 80 94 

Ugedag   Åbningstider 
Mandag - Onsdag 08.00 - 16.00 
Torsdag 08.00 - 17.00
Fredag  08.00 - 15.00 
Lørdag  Lukket 
Søndag  Lukket 

Skriv til Tidlig Pension

Tidlig Pension besvarer din henvendelse så hurtigt som muligt.

Hvis du skal sende dokumentation for manglende anciennitet, skal du gøre det via selvbetjeningsløsningen:

Det spørger andre om

Du hører senest fra os indenfor 4 uger.

Er der behov for at supplere din ansøgning med yderligere dokumentation, kan det tage op til 6 måneder, før din sag er behandlet.

Hvis du er født i 1959 eller 1961

Udbetaling Danmark har mulighed for at udsætte sagsbehandlingen for borgere, der er født i 1959 til 1961, så vi kan behandle de sager, som skal have udbetaling først. Det gælder for borgere, der har søgt om ret til tidlig pension i 2021 og er født i 1959 eller 1960, samt borgere der søger om tidlig pension i 2022 og er født i 1960 eller 1961.

Er du født i 1959 til 1961, kan du forvente at høre fra os indenfor 12 uger. Dog kan sagsbehandlingen i nogle tilfælde tage op til 12 måneder, hvis der er behov for at supplere din sag med yderligere dokumentation.

Når du har fået foretaget en anciennitetsberegning, er det op til dig at dokumentere de perioder, hvor der ikke eksisterer oplysninger fra registre. Perioderne vil fremgå af din anciennitetsoversigt. Vær opmærksom på, at du først skal finde dokumentation, når der er foretaget en anciennitetsberegning. 

Du kan fx bestille supplerende oplysninger hos Rigsarkivet, finde oplysninger på skat.dk eller henvende dig til Totalforsvarsarkivet. 

’Arbejdsmarkedstilknytning’ er den langvarige tilknytning til arbejdsmarkedet, også kaldet anciennitet, som du skal have, for at få ret til tidlig pension.

’Aktuel arbejdsmarkedstilknytning’ er den sammenhængende periode på 9 måneder, der ligger umiddelbart før det tidspunkt, hvor der er 3 måneder til, at du går på tidlig pension. Her skal du bevare en aktuel tilknytning til arbejdsmarkedet gennem beskæftigelse eller som medlem af en arbejdsløshedskasse. 

Når du søger om at starte udbetaling af tidlig pension på selvbetjeningsløsningen, skal du fortsætte med at svare på spørgsmålene og søge om at starte udbetaling. Når du har trykket ’Søg om at starte tidlig pension’, bliver du sendt til en kvitteringsside, hvorfra du efterfølgende kan sende din dokumentation, hvis du allerede har den klar.

Du har også mulighed for at sende din dokumentation via selvbetjeningsløsningen, hvis du eksempelvis har brug for at kontakte dit pensionsselskab, før du har din dokumentation klar.

Vær opmærksom på, at du skal sende din dokumentation inden 14 dage, efter du har søgt om at starte udbetaling af tidlig pension.