Ansøg om navngivning

Her kan du ansøge om navngivning af dit barn. Hvis barnet skal navngives ved dåb i folkekirken, skal du i stedet kontakte præsten, hvor barnet skal døbes.

Ønsker du at medunderskrive en ansøgning om navngivning, der allerede er udfyldt af den anden forælder, kan du underskrive den udfyldte ansøgning her.

Vi oplever i øjeblikket, at hvis du bruger en IPhone, IPad eller MacBook med internetprogrammet Safari, er der risiko for at få fejl, når du skal signere din ansøgning med MitID. Det betyder, at du er nødt til at udfylde en ny ansøgning.

Derfor vil vi anbefale, at du i stedet for bruger et andet internetprogram, fx Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge. Hvis du har oplevet fejl med signering, kan du kontakte den myndighed, der behandler din sag.

Sådan gør du

  • Du skal lave én ansøgning pr. barn. Du kan ansøge for børn, der allerede har fået et CPR-nummer.
  • Da navngivningen kan kræve samtykke, skal du have nedenstående oplysninger klar. Den der skal samtykke modtager en e-mail til signering. Kun personer med CPR-nummer kan samtykke digitalt. Følgende oplysninger skal bruges:
  • Den anden forælders CPR-nummer, navn, telefonnummer og e-mailadresse
  • Samt, hvis du vil navngive barnet med mellem- eller efternavn efter pleje-/stedforælder - oplysninger om dennes CPR-nummer og e-mailadresse
  • Udfyld ansøgningen og vedhæft eventuelt bilag
  • Signer til sidst med MitID

VIGTIGT

Medunderskrift (samtykke):

Hvis ansøgningen kræver, at en eller flere skal medunderskrive, sender systemet en mail til de(n), der skal medunderskrive. Vær opmærksom på om e-mailen er endt i spamfilteret hos den, der skal medunderskrive (samtykke).

Ved at følge linket i mailen kan du se, hvad der er ansøgt om. Herefter skal du tage stilling til, om du vil godkende eller afvise ansøgningen.

Ønsker du ikke at bruge linket i mailen, eller har du ikke modtaget en mail, kan du klikke på "Videre" her på denne side for at komme til ansøgningen.

Ansøgningen skal medunderskrives indenfor 14 dage fra ansøgningsdatoen. Hvis ikke der medunderskrives, bliver sagen ikke modtaget af myndigheden.

OBS: I Sønderjylland behandles ansøgningen om navngivning af den kommune, hvor fødselsregistreringen er sket. Kontakt derfor kommunen hvis det er tilfældet, og du har spørgsmål i forbindelse med navngivning.