Barsel og orlov - Barselsdagpenge

Information

Udbetaling Danmark udbetaler barselsdagpenge og sagsbehandler som normalt. Du kan finde svar på de fleste spørgsmål på borger.dk/barsel og ved at logge ind i ’Din Barsel’. 

På telefonerne prioriterer vi de akutte og helt nødvendige henvendelser. Der kan derfor være forlænget ventetid.  

Vi følger Statsministerens anbefalinger om at flest muligt arbejder hjemmefra, uden at samfundet går i stå. Vi har derfor ændret den måde, vi normalt arbejder på.

Svar på aktuelle spørgsmål om Barsel

Restorlov

Hvis du opfylder beskæftigelseskravet for afholdelse af restorlov, er det muligt at afholde restorlov under Covid-19. I ’Min Barsel’ kan du se, hvor meget restorlov, du har tilbage. Du skal opfylde beskæftigelseskravet for at have ret til at holde den.

Alle former for orlov, også restorlov, skal aftales med din arbejdsgiver, og anmeldes af din arbejdsgiver på Virk.dk. Du vil efterfølgende modtage et brev i Digital Post, hvor der står, hvad du skal gøre.

Hvis din løn stopper

Hvis din løn stopper under din orlov, skal din arbejdsgiver anmelde det på Virk.dk. Derefter vil du modtage et brev i Digital Post, hvor der står, hvad du skal gøre. 

Giv besked om alle ændringer i Min Barsel

Du skal give besked om alle ændringer til din barselsorlov i ’Min Barsel’, ikke pr. telefon. Det gælder fx delvis orlov, sidste orlovsdag, forlængelse af orlov, ferie og alle andre ændringer til din barsel.