Køb og salg køretøjer

Når du køber et brugt køretøj, bør du sikre dig, at der ikke er skjult gæld

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Start Bilbogen – Forespørg om der er gæld i bil

Før du køber et brugt køretøj, kan du undersøge, om der er registreret gæld i køretøjet. Du kan forespørge med eller uden log ind på tinglysning.dk.

Du bør sikre dig, at det stelnummer, der står på registreringsattesten, er det samme som stelnummeret på selve køretøjet.

Før du køber bil, kan du finde satser og beregne afgifter på nye og brugte biler:

Start Omregistrering

Hvis du køber et brugt køretøj med nummerplader, skal du som ny ejer omregistrere køretøjet inden for 4 hverdage fra købet.

Du kan selv (som privatperson) omregistrere de fleste køretøjer ved at logge dig på i Motorregistret med dit MitID. Virksomheder kan ikke bruge denne funktion.

  • Det koster 340 kr., når du selv omregistrerer på nettet.
  • Det koster 340 kr., hvis du bruger appen Ejerskifte i forbindelse med købet
  • Det koster 380 kr., hvis du omregistrerer hos en nummerpladeoperatør eller i en af Motorstyrelsens ekspeditioner (2023 og 2024). 

Motorstyrelsen har herudover et tillæg på 100 kr. for personlig betjening, hvis du skal omregistrere et køretøj. Nummerpladeoperatørerne bestemmer selv, hvad de vil tage for personlig betjening i forbindelse med en omregistrering.

Hvis du omregistrerer køretøjet på vegne af en anden, skal du kunne fremvise en fuldmagt på, at du har lov til at omregistrere køretøjet. Har du den originale registreringsattest, svarer det til en fuldmagt fra ejeren af køretøjet.

Hvis du har købt et køretøj hos en bilforhandler, og der opstår problemer i forbindelse med købet, kan du klage til Ankenævnet for biler, hvis prisen på køretøjet er højere end 10.000 kr. eller værkstedsregningen på over 1.500 kr. (2022 og 2023)

Det koster 400 kr. i depositum at indgive en klage til Ankenævnet for biler.

På Forbrugerklagenævnets "klagetjek" kan du finde vejledning til at klage. Der er mulighed for at klage online.

Forenede Danske Motorejere (FDM) tilbyder desuden sine medlemmer juridisk hjælp.