Cykeltyveri og anden kriminalitet

Du kan anmelde tyveri, hærværk og økonomisk svindel på nettet til politiet digitalt

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Start Anmeld hacking

Hvis nogen uden din tilladelse har skaffet sig adgang til dine digitale enheder (computer, mobiltelefon, tablet m.v.) eller konti (Facebook, Netflix m.v.), kan du anmelde det digitalt til politiet.

Du kan også anmelde DDoS-angreb, hvor nogen ved at overbelaste et it-system eller hjemmeside med et systematisk og massivt antal forespørgsler eller forsøg på at logge ind, forhindrer dig i at få adgang.

Start Anmeld økonomisk svindel på internettet

Hvis du som privatperson eller din virksomhed er blevet udsat for økonomisk kriminalitet på nettet, kan du anmelde det digitalt til politiet. 

Du kan fx anmelde følgende typer af it-relateret økonomisk svindel:

  • misbrug af betalingskort
  • identitetstyveri
  • kontaktbedrageri (du er blevet lokket til at overføre penge til en andens konto efter kontakt på sociale medier eller dating-side)
  • svindel (du har købt eller lejet en vare, som du ikke har modtaget, eller du har solgt en vare, som du ikke har modtaget betaling for)
  • phishing eller smishing (du har modtaget en falsk e-mail eller sms med det formål at lokke personlige oplysninger ud af dig)
  • ransomware (din computer er blevet låst, og du skal betale løsesum for at få den låst op)
  • CEO fraud (din virksomhed har overført et pengebeløb på baggrund af en en falsk faktura eller e-mail)

Du kan ikke anmelde indbrud, overfald, voldtægt, og anden personfarlig kriminalitet digitalt. Hvis du har været udsat for en forbrydelse af denne type, skal du ringe til politiet på tlf.: 114 eller henvende dig personligt på en politistation.

Hvis du har brug for, at politiet rykker ud med det samme, fx hvis der er fare for liv, ejendom eller miljø, eller gerningsmanden stadig er til stede, skal du ringe til alarmcentralen på tlf.: 112.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du har været udsat for en af følgende forbrydelser: