Folkebiblioteker

På folkebibliotekerne kan du både låne bøger, bruge de digitale tilbud og deltage i de mange aktiviteter, der foregår

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Folkebibliotekernes opgave er at formidle information, viden og kultur til borgerne.

Bibliotekerne følger med samfundets udvikling og kan derfor tilbyde meget mere end udlån af bøger.

Du kan blandt andet deltage i de mange aktiviteter, arrangementer og fællesskaber, der foregår på bibliotekerne, såsom forfatterarrangementer, debatmøder, læringsaktiviteter og læseklubber. 

Du kan også benytte bibliotekernes digitale tilbud.

Start Dit bibliotek på nettet

Bestilling og genlån

På bibliotekernes hjemmesider og på app’en 'Biblioteket' kan du søge, bestille og genlåne materialer. Du kan finde kommunens bibliotek herunder. Hvis du ønsker at søge på tværs af biblioteker, kan du gå på bibliotekernes fælles hjemmeside, bibliotek.dk, hvor du kan søge i alle tilgængelige materialer.

Bibliotekernes digitale tilbud

Bibliotekets øvrige digitale tjenester giver dig også online-adgang til alverdens materialer, herunder e-bøger, lydbøger, film, danske og udenlandske aviser og magasiner, tidsskrifter, m.v.

Se afsnittet Film, lydbøger, musik og bøger online.

På dit bibliotek kan du fx låne:

  • bøger til børn og voksne
  • bøger på mange forskellige sprog
  • online bøger
  • aviser og magasiner
  • lydbøger
  • film
  • cd'er
  • computerspil
  • tegneserier
  • nodehæfter

På biblioteket kan du også få adgang til forskellige opslagsværker online, medie- og artikeldatabaser samt digitale tidsskrifter og magasiner.

Inspiration til litteratur

Mangler du inspiration til litteratur, kan du finde omtaler, artikler og anbefalinger på litteratursiden.dk, der er bibliotekernes netmagasin om skønlitteratur.

eReolen

På eReolen kan du låne e-bøger og lydbøger, som du kan læse fra din smartphone, tablet eller fra din computer. Du kan også finde inspiration til litteratur på eReolen. 

eReolen Go

eReolen Go indeholder al børne- og ungelitteratur fra eReolen.

Skolebørn kan logge på eReolen Go med et UNI-login, som de har fået tildelt fra skolen.

Filmstriben

Filmstriben er bibliotekernes digitale filmtilbud til dig. Filmstriben indeholder en bred vifte af film for børn, unge og voksne. På filmstriben kan du se film, når det passer dig, på computer, tablet og visse typer tv. Filmstriben kan bruges af alle, der er oprettet som brugere på deres lokale bibliotek. 

BibZoom

På hjemmesiden BibZoom.dk kan du læse artikler, anmeldelser, nyheder og anbefalinger om musik.

eReolen Global

På eReolen Global kan du finde engelsksprogede e-bøger og netlydbøger samt en lang række engelsksprogede magasiner og tidsskrifter.

Adgang til digitale bibliotekstilbud i Kolding

Koldingbibliotekerne tilbyder kommunens borgere adgang til store mængder digitalt indhold. Læs mere om e-bøger og medier på Koldingbibliotekernes hjemmeside:

Låneperioderne for alle biblioteksmaterialer svinger fra en uge til en måned.

Når du er oprettet som låner, har du mulighed for at se, hvad du har lånt, og hvornår det skal afleveres på bibliotekets hjemmeside. Desuden kan du forlænge dine lån, hvis ikke materialet er reserveret af en anden.

Mange biblioteker afholder kulturarrangementer såsom forfatteraftener, foredrag, teaterforestillinger, koncerter og meget andet. Der kan opkræves entré til arrangementerne. Du kan få nærmere oplysninger om kulturarrangementer ved at henvende dig på dit bibliotek eller ved at se på bibliotekets hjemmeside eller på app’en 'Biblioteket'.

Har du særlige behov, er handicappet, gangbesværet eller af andre grunde ikke selv har mulighed for at komme på biblioteket, kan du hos dit kommunale bibliotek forhøre dig, om der er mulighed for at få bragt biblioteksmaterialer hjem til dig.

For lånere med læsevanskeligheder har bibliotekerne særlige materialer som fx letlæsningsbøger, lydbøger, og bøger med stor skrift. Spørg din bibliotekar om dine muligheder.

Nota Bibliotek

Nota er et nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder. Det er et landsdækkende hovedbibliotek for blinde, svagtseende, ordblinde og andre, der på grund af handicap har svært ved at læse.

Ønsker du at klage over dit biblioteks service, kan du klage direkte til dit bibliotek. Er du stadig ikke tilfreds med svaret, kan du derefter klage til kommunen, som skal svare på din klage inden 14 dage.

Biblioteksloven er en fælles lov for folke- og forskningsbiblioteker.

De enkelte biblioteker har et reglement, hvor du kan læse om regler for udlån og aflevering af materialer, brug af bibliotekernes forskellige tjenester med mere.