Teknisk hjælp til borger.dk

Møder du tekniske problemer med borger.dk, kan du måske finde svaret her

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Hvis du har været logget på en selvbetjeningsløsning med dit NemID/MitID ved en computer, som andre har adgang til, skal du huske at logge rigtigt af, inden du forlader computeren. Det gælder fx på biblioteket, eller hvis I er flere om at dele en computer i hjemmet. Det gør du på følgende måde:

  • Klik på 'Log af'-knappen på hjemmesiden og luk herefter alle vinduer i din browser (dvs. alle åbne internetvinduer).

Hvis du ikke logger af og lukker alle internetvinduer, kan du risikere, at en anden person, der sætter sig ved samme computer, får adgang til dine personlige oplysninger.

Hvorfor opstår problemet?

Internetbrowsere som Internet Explorer, Firefox, Safari og Chrome forsøger alle at gøre det så nemt som muligt for dig at være på nettet. Derfor 'husker' programmerne, at du er logget på, selv om du lukker ét faneblad eller ét vindue.

I de nyeste versioner af Chrome og Firefox er det endda muligt at indstille browseren, så man stadig er logget på, selv om alle internetvinduer er lukket helt ned. Genåbnes browseren, er du altså stadig logget på, med mindre du aktivt har valgt 'Log af' på hjemmesiden.

Du kan opleve, at du er logget på borger.dk, når du åbner en browser igen. Det kan ske, hvis du har glemt at logge af, inden du lukkede det forrige browservindue.

Sørg derfor altid for at klikke på 'Log af'-knappen på hjemmesiden, når du har klaret dit ærinde på borger.dk.

For at læse PDF-dokumenter, fx din post i Digital Post, skal du bruge et program. Du kan fx bruge Adobe Acrobat Reader, der er gratis. Du kan hente Adobe Acrobat Reader på Adobes hjemmeside.

Bruger din computer Apples OS X eller Linux, behøver du som udgangspunkt ikke installere Adobe Acrobat Reader, da disse systemer har indbygget en PDF-viser. Smartphones og tablets har ligeledes indbygget en PDF-viser.