Job eller bopæl i Sverige

Der er særlige skatteregler, hvis du bor i Sverige og arbejder i Danmark eller omvendt

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Hvis du bor i Sverige og arbejder i Danmark, skal du betale skat til Danmark. Du er begrænset skattepligtig til Danmark og kan derfor kun opnå fradrag i skatten for udgifter, der vedrører den løn, du har tjent i Danmark.

Skattestyrelsen tager sig af din forskudsregistrering og din årsopgørelse.

Grænsegængerreglerne
Når du er begrænset skattepligtig til Danmark, fordi du bor i et andet land, kan reglerne for grænsegængere give dig mulighed for at få fradrag for andre udgifter end dem, der hører til den indtægt, du ellers er begrænset skattepligtig af.

Reglerne gælder kun, hvis mindst 75 procent af din samlede indkomst stammer fra Danmark og beskattes i Danmark.

Hvis du har dansk bopæl, gør det dig fuldt skattepligtig til Danmark. Du har derfor samme mulighed for at få fradrag i din indkomst som andre personer, der bor i Danmark.

Svensk skat
Du skal muligvis også betale skat til Sverige. Det afhænger af, hvem der er din arbejdsgiver, og hvor længe du arbejder i Sverige. En nordisk dobbeltbeskatningsoverenskomst regulerer, hvilket land der har beskatningsretten til din indkomst. Du skal henvende dig til de svenske skattemyndigheder for at få præcise oplysninger om den svenske skat.

Skat og arbejde i Øresundsregionen
Skattestyrelsen svarer på spørgsmål om skatteforhold i forbindelse med arbejde i hele Øresundsregionen. Du skal henvende dig til Skattestyrelsen, hvis du overvejer at søge arbejde i Sverige, mens du bor i Danmark.