Afgifter på køretøjer

Der skal betales registreringsafgift for alle biler og andre motorkøretøjer i Danmark

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Alle biler, motorcykler og andre motorkøretøjer skal som udgangspunkt registreres i Motorregistret. Der skal i de fleste tilfælde betales en afgift inden registreringen kan gennemføres - kort og godt kaldet registreringsafgift.

Desuden skal der løbende betales enten vægtafgift eller grøn ejerafgift.

 • vægtafgift betales for personbiler, der er indregistreret før 1. juli 1997
 • den grønne ejerafgift betales for personbiler, der er indregistreret 1. juli 1997 eller senere, og for varebiler, registreret den 18. marts 2009 eller derefter.

Registreringsafgift betales i forbindelse med:

 • første registrering
 • overgang fra afgiftsfri til afgiftspligtig brug (fx fra diplomatkøretøj)
 • ombygning og reparation, hvor den sker ID-tab (fx hvis du sætter en større motor i).

Læs mere:

Registreringsafgiften på nye personbiler er normalt indregnet i købsprisen. Afgiften er 85 pct. af de første 197.700 kr. og 150 pct. af resten (2020). Afgiften beregnes af køretøjets værdi inklusive moms og avance, men uden registreringsafgift.

Du skal som udgangspunkt betale registreringsafgift af indførte biler og motorcykler - både nye og brugte. Det gælder uanset, om køretøjet kommer fra et EU-land eller fra andre lande. Registreringsafgiften af importerede biler er som en tommelfingerregel ca. 55 - 60 pct. af markedsprisen her i landet for det samme køretøj (dvs. hvad en autoriseret bilforhandler ville kunne sælge bilen for i Danmark) . Alle køretøjer skal oprettes i Motorregistret ved importen. For brugte sker det ved det udvidede registreringssyn, som køretøjet skal igennem.

Start Omregistrering

Hvis du køber et brugt køretøj med nummerplader (hvor registreringsafgiften er betalt), skal køretøjet omregistreres til dig. Du kan som (ny) ejer selv foretage omregistreringen/ ejerskiftet Motorregisteret.

Det er kun den person, der fremover skal stå som køretøjets primære ejer, der kan omregistrere i Motorregistret.

Det koster 340 kr., hvis du selv omregistrerer i Motorregistret, og det koster 380 kr. hos en nummerpladeoperatør eller i en af Motorstyrelsens ekspeditioner + betaling for personlig betjening. Hos Motorstyrelsen koster personlig betjening 200 kr., og hos nummerpladeoperatørerne kan det variere.

Fuldmagt

Hvis du kommer på vegne af en anden, skal du også have en fuldmagt med.

For nye motorcykler er afgiften 0 kr. af de første 10.200 kr. af afgiftsværdien, 85 pct. af afgiftsværdien mellem 10.200-62.300 kr. og 150 pct. af resten (2020).

For brugte motorcykler beregnes afgiften på samme måde som for nye motorcykler. Afgiften nedsættes med samme procentdel, som motorcyklens værdi inklusiv afgift er ændret til, sammenholdt med en tilsvarende motorcykel, der er afgiftsberigtiget som ny.

For autocampere betales registreringsafgift, som for almindelige personbiler, men grundlaget for afgiftsberegningen er uden udgiften til campingindretningen. Afgiften er 85 pct. af værdien op til 197.700 kr. og 150 pct. af resten (2020). Afgiften kan dog mindst udgøre 45 pct. af værdien over 12.100 kr. (2020).

For busser til privat brug er afgiften 0 kr. af de første 12.100 kr. af afgiftsværdien og 60 pct. af værdien over 12.100 kr. (2020).

For varebiler skal du betale:

 • Køretøjer under fire ton: 0 kr. af de første 62.000 kr. af den afgiftspligtige værdi og 50 pct. af resten (2020).
 • For større varebiler: (2,5-4 tons), som enten er åbne eller uden sideruder i venstre side bag førersædet (pick-ups og kassevogne): 0 kr. af de første 38.200 kr. af afgiftsværdien og 30 pct. af resten (2020). Hvis denne type varebil vejer over tre tons, kan afgiften dog højst udgøre 56.800 kr. (2020).
 • Varebiler over fire tons skal der som udgangspunkt ikke betales registreringsafgift af.

Vægtafgift opkræves for personbiler, der er registreret første gang før 1. juli 1997, og for varebiler, der er registreret før 18. marts 2009. For køretøjer registreret senere, opkræver Motorstyrelsen grøn ejerafgift. Denne afgift opkræves på grundlag af bilens brændstofforbrug, som står på registreringsattesten.

For almindelige personbiler, der kører på diesel eller gas, er vægtafgiften ca. 50 pct. højere. Det er den såkaldte udligningsafgift, der lægges oveni.

Du skal som ejer af en personbil på diesel eller en ny dieselvarebil uden partikelfilter betale partikeludledningsafgift på 1.000 kr. årligt. Du kan blive fri for at betale afgiften, hvis du får eftermonteret et partikelfilter. Når partikelfilteret er monteret, skal bilen synes, før afgiften frafalder. Filteret skal leve op til de gældende regler.

Når du har købt brugt bil og skal have bilen registreret i dit navn i Motorregistret, hos en nummerpladeoperatør eller i en af Motorstyrelsens ekspeditioner, skal du medbringe:

 • bilens seneste registreringsattest
 • oplysninger om et forsikringsselskab, der er online eller et forsikringsbevis
 • billedlegitimation
 • evt. fuldmagt, hvis du kommer på vegne af en anden.