Registrering, afmelding, ejerskifte

Alle motorkøretøjer skal som udgangspunkt registreres i Motorregisteret

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Start Omregistrering

Hvis du køber et brugt køretøj, der har været afmeldt, skal det registreres igen. Du skal som ny ejer omregistrere indenfor 4 hverdage fra købet.

Hvis du sælger brugte køretøjer, skal du være opmærksom på, at den nye ejer har pligt til at omregistrere køretøjet indenfor 4 hverdage fra købet. Sker det ikke, kan du bede Motorstyrelsen om at afmelde det.

Du kan selv omregistrere de fleste køretøjer via Motorstyrelsens app Ejerskifte eller på nettet ved at logge på Motorregistret.

I appen skal du bruge MitID og dit betalingskort.
I Motorregistret skal du bruge MitID, køretøjets registreringsattest og dit betalingskort.

  • det koster 340 kr. (2023 og 2024), når du selv omregistrerer via appen eller på nettet.
  • det koster 380 kr. (2023 og 2024) plus 100 kr. (2023 og 2024) for personligt fremmøde, hvis du henvender dig på en af Motorstyrelsens ekspeditioner i Aalborg, Aarhus, Odense og Høje Taastrup.
  • hvis du får en nummerpladeoperatør til at omregistrere for dig, kan der være forskellige priser.

Hvis du vælger at lade Motorstyrelsen eller nummerpladeoperatøren omregistrere dit køretøj, skal du have følgende med:

  • registreringsattest
  • oplysning om et forsikringsselskab, der er online eller et forsikringsbevis
  • billedlegitimation.

Hvis du omregistrerer bilen på vegne af en anden, skal du kunne fremvise en fuldmagt på, at du har lov til at omregistrere køretøjet. Har du den originale registreringsattest, svarer det til en fuldmagt fra ejeren af køretøjet.

Du afmelder dit køretøj ved at aflevere nummerpladerne hos en nummerpladeoperatør eller til en af Motorstyrelsens ekspeditioner, som giver dig en kvittering for, at nummerpladerne er afmeldt.

Hvis du mangler alle nummerplader til køretøjet eller den ene fra et sæt, kan du kun afmelde dit køretøj hos Motorstyrelsen.

Det koster 60 kr. (2023 og 2024) at afmelde et køretøj hos Motorstyrelsen, mens nummerpladeoperatørerne selv fastsætter prisen.

Politiet kan inddrage nummerplader hvis:

  • vægtafgiften ikke er betalt rettidigt
  • forsikringen ophører
  • køretøjet ikke bliver godkendt ved et syn.

Hvis du flytter til udlandet

Hvis du rejser ud af landet og afmelder dig hos Folkeregistret, skal du også afmelde dit køretøj. Det gælder dog ikke nødvendigvis, hvis opholdet er midlertidigt, dvs. under 5 måneder.

Hvis du udfører og afmelder dit køretøj fra registrering, kan du søge om at få tilbagebetalt registreringsafgiften. Det gør du ved at anmelde køretøjet til eksport.

Hvis du køber et brugt køretøj, der har nummerplader, skal du indenfor 4 hverdage fra købet meddele Motorstyrelsen, at det nu er dig, der ejer bilen. Du kan gøre det online i Motorregistret.