Coronavirus/COVID-19

Information om COVID-19 og om, hvordan du kan hjælpe med at begrænse udbredelsen af sygdommen

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Coronapassene på sundhed.dk er fjernet og Coronapas-appen er ikke længere aktiv fra den 30. juni 2023. Det skyldes, at EU-forordningen om digitale COVID-19-certifikater er udløbet. Derfor er der ikke længere lovhjemmel til coronapas-løsningen.

Du kan udskrive en oversigt over dine og dine børns vaccinationer på sundhed.dk under Vaccinationer og på fmk-online.dk. Derudover kan du hen over sommeren se dine egne covid-19 vaccinationer i MinSundhed-appen.

I langt de fleste lande er der ingen COVID-19 relaterede restriktioner ved indrejse. Nogle lande har dog fortsat restriktioner for rejsende – eksempelvis krav om, at du dokumenterer negativ test ved indrejse, eller at du går i selvisolation ved sygdom.

Tjek indrejsereglerne på dit rejsemål. Der kan på visse rejsemål være krav til fx test, vaccination og udfyldelse af indrejseformular før afrejse.

Dokumentation for test

Hvis du rejser til et land, der kræver dokumentation for negativ test inden/ved indrejse, skal du sørge for at få dokumentation, hvis du bliver testet hos en privat udbyder. Da coronapas-appen lukkede 1. juli 2023 har du ikke længere mulighed for at dokumentere negativ test med appen.

Dokumentation for vaccine

Hvis du rejser til et land, der kræver dokumentation for, at du er vaccineret, kan du fra 1. juli udskrive din egen og dine børns vaccinationsoversigt fra sundhed.dk eller fmk-online.dk. Denne kan bruges som dokumentation ved rejser, men vær opmærksom på, om det land, du rejser til, stiller særlige krav om dokumentationen. Da coronapas-appen lukkede 1. juli 2023 har du ikke længere mulighed for at dokumentere vaccination med appen.

Du kan hen over sommeren også se dine egne COVID-19 vaccinationer i MinSundhed-appen.

Der er ikke længere anbefaling for test for størstedelen af befolkningen. Det offentlige testilbud lukkede den 1. april 2023.

Sundhedsstyrelsen anbefaler dog test, hvis du eksempelvis er i risiko for at blive alvorligt syg af COVID-19, og et testsvar kan have betydning for en eventuel behandling.

Fra den 1. oktober 2023 til den 15. januar 2024 er det igen muligt at blive vaccineret mod COVID-19.

Risikoen for at blive alvorligt syg af influenza og covid-19 stiger med alderen. Derfor bliver alle over 65 år og derover tilbudt vaccination mod begge sygdomme.  

Langt de fleste under 65 år er ikke i risiko for et alvorligt sygdomsforløb. Der er dog en række sygdomme og tilstande, som øger risikoen for et alvorligt sygdomsforløb med influenza og covid-19, fx hvis man har en kronisk lungesygdom eller svært nedsat immunforsvar. Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor, at man også bliver vaccineret, hvis man er under 65 år og er i øget risiko for et alvorlig sygdomsforløb.

Selvom du er vaccineret tidligere, er det vigtigt, at du bliver vaccineret igen, da effekten af en vaccination falder over tid, og nye varianter af influenza- og coronavirus ændrer sig hvert år. Når du vaccineres igen, er du dermed bedst beskyttet mod sygdommene i denne vinter.

Du kan læse mere om, hvem der bør blive vaccineret, og hvordan du får vaccinen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

Sundhedsstyrelsen om vaccination mod influenza og covid-19