Billeder på borger.dk

Billeder til borger.dk udvælges omhyggeligt med blik for lødighed og mangfoldighed

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

På borger.dk har vi en politik omkring billedbrug, leverandør, motiver osv. For eksempel skal billederne som udgangspunkt afspejle det danske samfund. Brugerne af borger.dk skal kunne genkende sig selv og deres hverdag i billederne. Vi bruger derfor fotografier af rigtige mennesker, i rigtige situationer. Fotografierne skal være troværdige og aldrig urealistiske, kunstige eller for tydeligt iscenesatte.

  • der må meget gerne være forskelle i etnicitet og demografi (bopæl, alder, køn)
  • personerne på billederne skal ligne rigtige mennesker; være repræsentative for samfundet, dvs. de må gerne have rynker og ar og andre almindelige kendetegn
  • vi tilstræber, at billeder af mennesker med handicap altid skal tænkes ind ved billedvalg, uanset hvilket emne billedet skal illustrere. Det behøver altså ikke være en artikel om fx hjælpemidler til handicappede, der illustreres med et billede af et menneske med en form for handicap. Alle artikler på borger.dk kan i princippet illustreres med billeder af handicappede.

Billedtyper

Billeder på borger.dk skal være af lødig karakter. I udgangspunktet anbefaler vi, at man vælger billeder, der er forholdsvist konservative eller neutrale, men dermed ikke sagt, at det er forbudt at vælge billeder med en humoristisk tone. Det absolut vigtigste kriterium er, at billederne ikke må forstyrre brugernes opfattelse af borger.dk som en saglig og troværdig hjemmeside.

Copyright

Det er ikke tilladt at genbruge billederne fra borger.dk, da de er indkøbt med det ene formål at fungere som illustrationer på borger.dk.

Placering

Billeder placeres på indholdssider i forbindelse med overskriften og manchetten. De kan også placeres i mikroartikler samt i fokusfelter til brug på forsiden og på emneforsider.

Billeder på borger.dk stammer fra:

  • Fotograf Niclas Jessen
  • Unsplash.com
  • POLfoto
  • Getty Images

Der er udarbejdet en billedstil til borger.dk med retningslinjer for billedvalg. Vil du læse mere om billedstilen, kan du skrive til: admin@borger.dk.