Hvad sker der, hvis jeg overskrider en betalingsfrist?

Her kan du læse om, hvad der sker, hvis du ikke får betalt din opkrævning til tiden

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Har du overskredet betalingsfristen på din opkrævning til Udbetaling Danmark, bliver din manglende betaling registreret til modregning hos Gældsstyrelsen.

Hvis du har indgået en afdragsordning, vil du stadig være registreret til modregning hos Gældsstyrelsen, indtil du har betalt din gæld.

Fleksydelse

Der gælder særlige regler ved opkrævning af fleksydelse. Læs mere om regler for fleksydelse:

Når du får en rykker, betyder det, at du har overskredet en betalingsfrist på en opkrævning. Det betyder samtidig, at din gæld er blevet registreret til modregning hos Gældsstyrelsen. Hvis du ikke betaler rykkeren og evt. rykkergebyr, sendes din gæld til inddrivelse hos Gældsstyrelsen. Læs mere om, hvad det betyder at blive sendt til inddrivelse hos Gældsstyrelsen:

Fleksydelse

Der gælder særlige regler ved opkrævning af fleksydelse. Læs mere om regler for fleksydelse:

Hvis du overskrider en betalingsfrist, sender Udbetaling Danmark en rykker med et gebyr på 250 kr. Derefter lægges der ikke flere gebyrer eller renter på af Udbetaling Danmark. Bemærk, der er ikke gebyrer på rykkere vedrørende boligstøtte. Det gælder dog ikke rykkere vedrørende boligstøttelån.  

Bliver din manglende betaling sendt til inddrivelse hos Gældsstyrelsen, bliver det dyrere for dig, fordi der kommer andre gebyrer på.

Læs mere om renter og gebyrer:

Fleksydelse

Der gælder særlige regler ved opkrævning af fleksydelse. Læs mere om regler for fleksydelse:

Hvornår får jeg svar på min henvendelse?

Udbetaling Danmark svarer så hurtigt som muligt. Hvis du har skrevet til Udbetaling Danmark, kan du regne med at få svar inden for 20 hverdage.

Hvis du er utilfreds eller vil klage

Hvis du er utilfreds, er du velkommen til at kontakte Udbetaling Danmark. Hvis du er uenig i en afgørelse om opkrævning, har du mulighed for at klage over den. Udbetaling Danmark skal have din klage, senest 4 uger efter du har modtaget afgørelsen.

Kontakt