Digital Post

Offentlige myndigheder sender Digital Post til dig, medmindre du er blevet fritaget

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Det er ved lov blevet bestemt, at alle borgere, der er fyldt 15 år og har fast bopæl i Danmark samt et CPR-nummer, skal have en digital postkasse, så de kan modtage post fra offentlige myndigheder digitalt.

Borgere, der ikke er i stand til at modtage posten digitalt, kan blive fritaget og i stedet modtage post fra offentlige myndigheder på papir.

Du kan læse din digitale post ved at logge ind på din digitale postkasse på borger.dk eller på e-boks.dk – alt efter hvad du foretrækker.

Du skal bruge dit NemID/MitID, når du logger ind. 

  • For at læse din digitale post på borger.dk, skal du enten klikke på Digital Post-ikonet eller gå direkte til log-ind via www.post.borger.dk. 
  • For at læse din digitale post på e-Boks.dk, skal du gå til siden www.e-Boks.dk og her klikke på 'Log på privat'.
  1. Log ind på Digital Post med dit NemID/MitID.
  2. Klik ’Skriv ny post’, enten ved at klikke på knappen ’Menu’ og vælge underkategorien, eller ved at klikke direkte på ’Skriv ny post’ på forsiden af din digitale postkasse.
  3. Vælg hvilken modtager, du vil skrive til ved at klikke på ’Vælg modtager’ og dernæst fremsøge eller vælge modtageren ud fra en kategori.
  4. Når du har valgt en modtager, skal du skrive din besked ved at udfylde emnefelt og selve skrivefeltet.
  5. Når du er færdig med at skrive din besked, klikker på du på ’Send’. Din besked bliver nu sendt til den valgte modtager som sikker digital post.

Læs mere i vejledningen: