Vælg kommune på borger.dk

Hvis du vælger kommune eller logger på borger.dk, får du vist indhold fra den kommune, du bor i

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Der findes tre forskellige måder at besøge borger.dk på, som hver især giver dig forskellige muligheder:

  • Du kan vælge at logge ind på borger.dk med MitID – det gør du ved at klikke på knappen 'Mit Overblik'.
  • Du kan vælge at klikke på den kommune, du bor i - du finder kommunevælgeren på alle de sider, hvor der ligger selvbetjeninger.
  • Eller du kan vælge at besøge siden som anonym bruger – dvs. du hverken er logget ind på siden eller har valgt kommune

Du får mest ud af borger.dk, hvis du logger ind eller vælger kommune. Begge indstillinger giver dig bl.a. mulighed for at se de selvbetjeninger, der gælder for dig som borger i kommunen. Som anonym bruger bliver oplevelsen af borger.dk derimod knap så målrettet dine behov.

Hvis du ikke er logget ind eller har valgt kommune på borger.dk, vil du fx ikke få vist de kontaktoplysninger, der gælder for din kommune. Du vil heller ikke kunne se det indhold, din kommune har tilføjet på portalens sider. Du vil samtidig få vist alle de selvbetjeninger, der gælder for den side, du besøger - og ikke kun selvbetjening, der gælder for din kommune.

Du kan vælge en kommune ved at klikke på knappen 'Vælg kommune'. Knappen er placeret på alle de sider, hvor der ligger selvbetjening på borger.dk.

Når du har valgt en kommune, vil du fx kunne se de selvbetjeninger, som denne kommune tilbyder. Du vil også kunne se det indhold, denne kommune har tilføjet til borger.dk.

Hvis du har meldt udrejse fra Danmark, står du registreret i CPR-registret i den kommune, du senest har boet i i Danmark. Du skal derfor vælge den kommune.

Hvis du søger aktindsigt i dine data fra en kommune, som du har boet i tidligere, skal du vælge den kommunes selvbetjening.

Hvis du logger på med MitID, kan du se de selvbetjeninger, som du kan bruge i din bopælskommune, og du får adgang til Mit Overblik på borger.dk. På Mit Overblik finder du en række af de oplysninger, det offentlige har registreret om dig, bl.a. i Det Centrale Personregister (CPR). Det er kun dig selv, der kan se disse oplysninger.

Dine personlige oplysninger på Mit Overblik behandles sikkert og fortroligt og efter de gældende regler for beskyttelse af personoplysninger.

Læs mere om beskyttelsen af dine personoplysninger

Borger.dk er sammen med fx skat.dk, su.dk og sundhed.dk en del af Det offentlige log-in- fællesskab.

Det betyder, at du ikke behøver at logge ind igen på fx skat.dk hvis du allerede er logget ind på borger.dk.