Browserkrav og tilgængelighed til borger.dk

Borger.dk virker i de mest almindelige browsere. Sørg for, at din browser er opdateret

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

En browser er det program, du bruger til at komme på internettet med. De meste populære browsere er: Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Apple Safari og Google Chrome.

Ældre browsere kan have problemer med at vise borger.dk korrekt.

  • For at få det bedste ud af borger.dk bør du anvende den nyeste version af den browser, du bruger.
  • Fordelen ved at opgradere din browser er først og fremmest en bedre sikkerhed, da de nyeste browsere er udviklet til at tage forholdsregler mod de seneste trusler i forhold til din it-sikkerhed.
  • Er du nødt til at bruge en ældre version på grund af fx it-politikken på din arbejdsplads, kan du med fordel installere en ekstra browser og anvende borger.dk med denne.

Hvis du skal logge på Mit Overblik eller en selvbetjening på borger.dk, skal du bruge MitID. Du kan læse mere om de tekniske krav til MitID på MitID.dk.

Hvor finder jeg de nyeste versioner af populære browsere?

Du kan opdatere din browser eller installere en ekstra browser på din pc, mobil eller tablet ved at besøge én af følgende sider. Det er ganske gratis.

Bemærk: Borger.dk's kontaktcenter yder ikke support på installationen af browsere.

Hvis du har behov for at læse et PDF-dokument på borger.dk, og det ikke er fuldt tilgængeligt, er der en opsætning i programmet Adobe Reader, som du kan bruge. Funktionen hedder 'Skift læseindstillinger' og sørger for, at dokumentet bliver læst i en skærmlæser.

Genvej til læseindstillinger

Tryk 'Skift' plus 'Kontrol' plus '5' samtidigt ('Shift + Control + 5'). Vælg 'Brug læserækkefølge i normal udskriftstrøm' under 'Læserækkefølge'. Du kan herefter vælge, om det skal gælde kun for den eller de sider, der er synlige i Adobe Reader eller for hele dokumentet. Tryk 'Start', og du kommer tilbage til dokumentet og skulle nu få det læst op.

Læseindstillinger i menuen

Vælg 'Rediger', 'Tilgængelighed' og 'Skift læseindstillinger'. Du kommer herefter til en side, hvor du skal vælge 'Brug læserækkefølge i normal udskriftstrøm' under punktet 'Læserækkefølge'. Du kan herefter vælge, om det skal gælde kun for den eller de sider, der er synlige i Adobe Reader eller for hele dokumentet. Tryk 'Start', og du kommer tilbage til dokumentet og skulle nu få det læst op.

Det er i dag ikke muligt at besøge borger.dk via en app. Portalen er i stedet udviklet i et responsivt design, som betyder, at borger.dk også virker på mobile platforme som fx din smartphone eller tablet.

Der findes i dag forskellige apps, som bruger borger.dk’s indhold. Borger.dk kan dog ikke tage ansvar for indholdet i disse apps.

Digitaliseringsstyrelsen vurderer løbende behovet for, at borger.dk, eller dele af borger.dk, kan tilgås via en app.