Fuldmagt til Udbetaling Danmark

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Start Giv eller send fuldmagt til Udbetaling Danmark

Hvis du skal hjælpe en pårørende, samlever eller ven i kontakten med Udbetaling Danmark, skal du først have en fuldmagt.

Hvis du har fået en skriftlig fuldmagt fra en, du skal hjælpe, kan du her sende den underskrevne fuldmagt digitalt ved at bruge dit eget MitID. 

Hvis du bruger mobilen, kan du tage et billede af fuldmagten og vedhæfte den, når du er logget ind.

Hvis den, der vil give fuldmagt, ikke har MitID, kan I lave en skriftlig fuldmagt ved at udfylde en fuldmagtsblanket. Når personen har underskrevet fuldmagten, kan du som pårørende hjælpe med at sende den digitalt til Udbetaling Danmark ved at bruge dit eget MitID.

(1) Hent fuldmagtsblanket

Boligstøtte

Pension

Familie

Sygesikring og social sikring 

Dødsfald

Andet

(2) Udfyld og udskriv blanketten 

Personen, der vil give fuldmagt, skal underskrive blanketten. 

(3) Send fuldmagt

Log på med dit MitID og send den underskrevne fuldmagt. Du kan evt. tage et foto af fuldmagten med din mobil

På nogle områder i Udbetaling Danmark er det også muligt at give en anden person fuldmagt til selvbetjening. Det gælder for Pension, Boligstøtte og Familieydelser. Med fuldmagt til selvbetjening er det endnu lettere at få hjælp eller hjælpe en pårørende. Du kan give en anden person fuldmagt til selvbetjeningsløsningen med dit MitID.

Skal du hjælpe en, der ikke har MitID, kan du anmode om fuldmagten. Så får personen et brev, og kan skrive under på, at du må få adgang til selvbetjeningen. 

Læs mere om digital fuldmagt til selvbetjeningsløsningen på: