Coronavirus/COVID-19

Information om COVID-19 og om, hvordan du kan hjælpe med at begrænse udbredelsen af sygdommen

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Et coronapas dokumenterer, om du enten er vaccineret, er tidligere smittet eller testet negativ. Fra 1. februar 2022 er der ikke længere krav om at vise coronapas. Du kan dog stadig blive bedt om at vise det i visse tilfælde, f.eks. på plejehjem og sygehuse og når du vender hjem fra en udlandsrejse. På samme måde kan private erhvervsdrivende, kulturinstitutioner og foreninger kræve coronapas.

Du kan hente dit coronapas tre forskellige steder:

 1. Coronapas-appen - du kan hente appen i App Store eller Google Play
 2. MinSundhed - du kan hente appen i App Store eller Google Play
 3. Sundhed.dk - her kan du også printe dit coronapas. 

Hvis du er blevet vaccineret - Coronapas for COVID-19-vaccination 

Du kan hente dit coronapas for COVID-19 vaccination umiddelbart efter, du er blevet vaccineret mod COVID-19 første gang. Coronapasset vil være gyldigt 14 dage efter første stik og indtil 42 dage efter første stik. Det anbefales derfor, at man får andet stik, inden der er gået 42 dage. Dit coronapas for COVID-19 vaccination er gyldigt umiddelbart efter, at din anden vaccination er blevet registreret. 
Varigheden af coronapasset efter det primære vaccinationsforløb er fem måneder, og revaccination giver gyldigt coronapas.

Hvis du er testet negativ for COVID-19 - Coronapas for-COVID-19 test

Du kan se dit Coronapas for COVID-19 test, når laboratoriet har analyseret din prøve og frigivet svaret. Du kan kun se dit coronapas, hvis dit prøvesvar er negativt. Vær opmærksom på, at dit Coronapas dannes ud fra den seneste test du har fået – uanset om det er en antigen- eller en PCR-test.
En PCR-test kan højst være 72 timer gammel, og en antigentest kan højst være 48 timer gammel for at gælde som coronapas.

Hvis du tidligere har været smittet med COVID-19 - Coronapas for COVID-19-immunitet

Dit coronapas for COVID-19 immunitet bliver aktivt og synligt for dig 11 dage efter prøvetagningstidspunktet for din positive COVID-19 PCR test, og det er gyldigt i fem måneder efter prøvetagningstidspunktet. Vær opmærksom på, at du ikke kan få et Coronapas for COVID-19 immunitet på baggrund af en antigentest (lyntest).

Hvis du er fritaget for digital post

COVID-19 vaccinerede borgere, der er fritaget fra digital post, får tilsendt vaccinationsdokumentation (vaccinationspas) direkte via fysisk post. Det gælder både efter første vaccination, og når borgeren er færdigvaccineret. COVID-19 vaccinerede borgere kan derudover ringe og bestille et printet vaccinationspas hos sundhed.dk på telefon 44 22 77 74. Det er muligt både efter første vaccination, og når borgeren er færdigvaccineret.

Hvis du er undtaget for coronapas

Følgende personer og områder er undtaget for coronapas:

 • Børn under 15 år.
 • Personer, der kan fremvise dokumentation udstedt og underskrevet af et kommunalt borgerservicecenter for at være undtaget fra krav om COVID-19 test.

Nyttige links

Hvis du er blevet testet for COVID-19, kan du finde dit prøvesvar på sundhed.dk.

Er du testet positiv for COVID-19, kan du hurtigere få dine husstandskontakter testet. Du skal give dem prøvetagningsdatoen og det rekvisitionsnummer, der står ud for dit positive prøvesvar. Når de logger ind på coronaprover.dk for at bestille test, skal de taste det ind under ”Bestil tid som nærkontakt”.

Hent appen MinSundhed og tjek dine prøvesvar

Du kan også hente MinSundhed-appen og finde dit prøvesvar.

Du kan bestille tid til at blive testet for COVID-19 på coronaprover.dk

Sådan gør du:

 • gå til coronaprover.dk
 • log ind med NemID/MitID
 • bestil tid til COVID-19-test.

Hvis en af dine husstandskontakter er testet positiv kan du komme foran i testkøen ved at indtaste den smittedes prøvetagningsdato og det rekvisitionsnummer, der står ud for det positive prøvesvar. Det skal du taste ind under ”Bestil tid som nærkontakt” på coronaprover.dk.

I løbet af efteråret 2022 vil følgende borgere blive tilbudt booster-vaccination mod COVID-19:

 • Personer, der er fyldt 50 år
 • Personer under 50 år, som er i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19
 • Personale i sundheds- og plejesektoren samt udvalgte dele af socialområdet, som har tæt kontakt med patienter eller borgere, der er i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19
 • Nære pårørende i samme husstand som personer med svært nedsat immunforsvar 

Sådan bestiller du tid til vaccination mod COVID-19

Har du modtaget en invitation, fordi du anbefales vaccination på baggrund af din alder, kan du bestille tid til vaccination på vacciner.dk, når du har modtaget invitationen. Du kan også ringe til din regionale hotline, hvis du har behov for hjælp til tidsbestillingen. 

Hvis du anbefales vaccination på baggrund af din sygdom/tilstand eller arbejde kan du bestille tid til vaccination i et vaccinationscenter ved at udfylde en tro- og love-erklæring på www.vacciner.dk og bestille tid til vaccination. Du kan udfylde tro- og loveerklæringen fra den 20. september.

Hvor du kan blive vaccineret afhænger af, hvor i landet du bor. Du kan f.eks. blive vaccineret i et vaccinationscenter, hos nogle praktiserende læger og på nogle apoteker. Lokalt kan der også være andre muligheder, fx udkørende vaccination til plejehjem og midlertidige vaccinationssteder. Nogle steder kræver tidsbestilling direkte hos dem. Andre steder kan du møde op uden tidsbestilling.

Hvis du er digitalt fritaget, modtager du brevet med posten.

Hvis du ikke har et NemID/MitID, skal du bestille tid ved at ringe til din region. Du kan se telefonnumre på vacciner.dk i mikroartiklen ’Hvordan bestiller jeg tid, hvis jeg ikke har NemID/MitID?’.