Coronavirus/COVID-19

Information om COVID-19 og hvordan du kan hjælpe med at begrænse udbredelsen af sygdommen

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Et coronapas dokumenterer, om du enten er vaccineret, er tidligere smittet eller testet negativ. Coronapas skal bruges en lang række steder i Danmark. Erhvervsdrivende, private kulturinstitutioner og foreninger må som udgangspunkt gerne stille strengere krav til sine gæster, end loven foreskriver – fx med krav om coronapas. Derudover skal du bruge coronapasset på rejser. 

Du kan hente dit coronapas tre forskellige steder:

  1. Coronapas-appen - du kan hente appen i App Store eller Google Play
  2. MinSundhed - du kan hente appen i App Store eller Google Play
  3. Sundhed.dk - her kan du også printe dit coronapas. 

Hvis du er blevet vaccineret - Coronapas for COVID-19-vaccination 

Du kan hente dit coronapas for COVID-19 vaccination umiddelbart efter, du er blevet vaccineret mod COVID-19 første gang. Coronapasset vil være gyldigt 14 dage efter første stik og indtil 42 dage efter første stik. Det anbefales derfor, at man får andet stik, inden der er gået 42 dage. Dit coronapas for COVID-19 vaccination er gyldigt umiddelbart efter, at din anden vaccination er blevet registreret. 

Du hente dit coronapas for COVID-19 immunitet i Coronapas-appen, i MinSundhed og på sundhed.dk.

På sundhed.dk kan du også printe dit coronapas. 

Hvis du er testet negativ for COVID-19 - Coronapas for-COVID-19 test

Du kan se dit Coronapas for COVID-19 test, når laboratoriet har analyseret din prøve og frigivet svaret. Du kan kun se dit coronapas, hvis dit prøvesvar er negativt. Vær opmærksom på, at dit Coronapas dannes ud fra den seneste test du har fået – uanset om det er en Antigen- eller en PCR-test.

Du hente dit coronapas for COVID-19 immunitet i Coronapas-appen, i MinSundhed og på sundhed.dk.

På sundhed.dk kan du også printe dit coronapas. 

Hvis du tidligere har været smittet med COVID-19 - Coronapas for COVID-19-immunitet

Dit coronapas for COVID-19 immunitet bliver aktivt og synligt for dig 14 dage efter prøvetagningstidspunktet for din positive COVID-19 PCR test, og det er gyldigt i 8 måneder efter prøvetagningstidspunktet. Vær opmærksom på, at du ikke kan få et Coronapas for COVID-19 immunitet på baggrund af en antigentest (lyntest).

Du hente dit coronapas for COVID-19 immunitet i Coronapas-appen, i MinSundhed og på sundhed.dk.

På sundhed.dk kan du også printe dit coronapas. 

Nyttige links

Alle borgere får i løbet af 2021 et tilbud om vaccination mod COVID-19. Dog tilbydes vaccinationen ikke til børn under 12 år. 

Vaccinationen er gratis og frivillig. 

Sådan bestiller du tid til vaccination mod COVID-19

Du modtager en invitation via Digital Post, når du har mulighed for at blive vaccineret. Hvis du er digitalt fritaget, modtager du brevet med posten.

Når du har fået besked, skal du selv gå ind på www.vacciner.dk og booke tid til vaccination. Du kan kun bestille tid til vaccination på www.vacciner.dk, hvis du allerede har modtaget information om, at du kan bestille tid til vaccination mod COVID-19. Du skal logge ind med dit NemID/MitID på www.vacciner.dk.

Hvis du ikke har et NemID/MitID, skal du bestille tid ved at ringe til din region. Du kan se telefonnumre på vacciner.dk i mikroartiklen ’Hvordan bestiller jeg tid, hvis jeg ikke har NemID/MitID?’.

Du kan læse mere om vaccination mod COVID-19 på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Ved at hente appen smitte|stop til din mobiltelefon kan du hjælpe med at stoppe udbredelsen af COVID-19.  

Det er frivilligt at downloade og bruge smitte|stop. Hvis mange vælger at downloade og anvende appen, kan den være et vigtigt bidrag til at stoppe smittekæder og derved understøtte, at smitten ikke kommer ud af kontrol.

Smitte|stop virker nu også til ældre iPhones 

Smitte|stop-appen er blevet opdateret til version 2.2. Med den nye version er det blevet muligt at bruge appen på flere ældre modeller af iPhones. Det gælder iPhone 5s, iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

Hvis du har en iPhone 5s, iPhone 6 og iPhone 6 Plus og ønsker at downloade appen, skal du sikre dig, at dit styresystem på telefonen er opdateret til iOS 12.5, hvorefter du kan hente appen fra App Store.