Brexit: Storbritannien og pension fra 2021

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Den 31. januar 2020 forlod Storbritannien EU, og den 31. december 2020 udløber overgangsperioden

Men hvis du som dansk statsborger allerede bor/boede i Storbritannien før den 31. december 2020 og bliver boende, får det ingen betydning for din pension fra Danmark. Det samme gælder, hvis du som britisk statsborger bor i Danmark før den 31. december 2020 og bliver boende.

Det aftalte EU og Storbritannien allerede, da de lavede udtrædelsesaftalen.

Når du allerede bor i Storbritannien og får pension fra Danmark, vil du fortsætte med at få pension, som om Storbritannien stadig var et EU-land. Det gælder uanset om du er dansk eller britisk statsborger. Det gælder også, hvis du er statsborger i et andet EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.

Hvis du er britisk statsborger og du senere vælger at flytte til et andet land, kan det få betydning for din pension, at Storbritannien ikke længere er med i EU. 

 Når du bor i Storbritannien og har søgt pension fra Danmark med start i 2020, kan du få pension efter de samme regler, som hvis Storbritannien stadig var et EU-land. Det gælder, uanset om du er dansk eller britisk statsborger.

Det har ingen betydning, om din ansøgning bliver behandlet færdig før eller efter nytår.

Hvis du er britisk statsborger, og du senere vælger at flytte til et andet land, kan det få betydning for din pension, at Storbritannien ikke længere er med i EU.

Når du har søgt pension fra Storbritannien med start i 2020, kan du få pension efter de samme regler, som hvis Storbritannien stadig var et EU-land. Det gælder, uanset om du er dansk eller britisk statsborger.

Det har ingen betydning, om din ansøgning bliver behandlet færdig før eller efter nytår.

Reglerne gælder også, hvis du er statsborger i et andet EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.

Hvis du som dansk eller britisk statsborger har boet i Danmark uafbrudt siden den 31. december 2020 og er blevet boende, indtil du søger om pension, kan du også i 2021 eller derefter søge om at få din britiske pension udbetalt i Danmark.

Reglerne gælder også, hvis du er statsborger i et andet EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.

Hvis du som dansk eller britisk statsborger har boet i Storbritannien uafbrudt siden den 31. december 2020 og er blevet boende, indtil du søger om pension, kan du også i 2021 eller derefter få din danske pension udbetalt i Storbritannien. 

Du vil få pension efter de samme regler, som hvis Storbritannien stadig var et EU-land.

Hvis du som britisk statsborger senere vælger at flytte til et andet land, kan det få betydning for din pension, at Storbritannien ikke længere er med i EU. 

Reglerne gælder også, hvis du er statsborger i et andet EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.

Hvis du ønsker at bosætte dig i Storbritannien efter 2020, vil der gælde de samme regler som for andre lande, der ikke er med i EU.

Det betyder, at du som dansk statsborger kan tage din danske pension med, hvis du flytter til Storbritannien og opfylder betingelserne for dansk pension i udlandet. Men du kan måske få mindre i pension, da man ikke kan tage den fulde folkepension med til lande uden for EU, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.

Hvis du ikke er dansk statsborger eller statsborger i et  andet EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, kan du som udgangspunkt ikke få dansk pension i Storbritannien, da det forudsætter en aftale mellem EU og Storbritannien.

Situationen kan muligvis ændre sig, hvis EU og Storbritannien indgår en aftale om de fremtidige forhold.

Kontakt Udbetaling Danmark, Pension