Manglende software-opdatering

Dine programmer skal opdateres - ellers kan hackerne lettere bryde ind i dem

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Frankas computer gik ned fra den ene dag til den anden, og hun tog den derfor straks til reparation. Her troede reparatørerne først, at der var tale om et ødelagt bundkort. Men efter at have skiftet det uden held, konkluderede de, at det skyldtes en virus, som havde inficeret Frankas computer, fordi den ikke var blevet opdateret til den nyeste styresystem-version.

Det kostede Franka 4000 DKK at få sin computer repareret – og “det er vildt mange penge, når mange er studerende”, siger hun.

Sandie fik en besked på Messenger, som hun åbnede. Lige da det skete, vidste hun ikke, hvad det var. Men kort tid efter, kunne hun slet ikke styre telefonen. Den "gik ud og ind af programmer, og der dukkede mærkelige ting op på skærmen”, som hun siger.

Sandie turde slet ikke bruge sin telefon og tog den til reparation, hvor det blev konstateret, at hun kunne have undgået virussen, hvis hun havde sørget for at opdateret sine apps og telefonens styresystem.

Kristina opdagede, at hendes computer blev inficeret med malware, da webkameraet begyndte at tænde af sig selv. Hun fortæller, at “det var som om, der var nogen, som kiggede på mig”.

Kristina havde ikke opdateret sin computer i lang tid, og det var også reparatørernes konklusion, at det kunne være undgået, hvis hun havde opdateret computerens programmer og styresystem.