Hacking af brugerprofiler

Der skal meget lidt til, før dit kodeord og dit login bliver meget sværere for hackerne at gætte

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Steen opdagede, at nogen havde overtaget hans Gmail-konto, da der blev udsendt beskeder ud til hele hans kontaktliste med indhold, han på ingen måde selv havde skrevet eller sendt.

Han beskriver det som “meget intimiderende” og “som at få indbrud i sine private ting”, at der er nogen, der er brudt ind på hans kommunikation og sender noget i hans navn. Steen skiftede hurtigt sit kodeord og slog to-trins-login til på sin Gmail-konto, og siden er han ikke blevet hacket.


Samuel havde et kodeord på 6 tegn, og det gættede nogle fra hans gymnasium på “mindre end et frikvarter”. De lavede et såkaldt facerape på Samuel, hvor de i hans navn skrev på Facebook bl.a., at han havde været i et forhold med forskellige piger.

Selvom dem, der gjorde det, slog ud med armene og sagde, at det “jo bare var et facerape”, så synes Samuel, det var meget slemt at få indbrud på sin private profil. I dag har han derfor et langt kodeord og har slået to-trins-login til på sin profil.

Turi blev opmærksom på, at der var noget galt, da hun via mail fik besked om, at der var en person, som havde oprettet sig på Facebook med hendes mail. Desuden havde flere af hendes venner fået en venneanmodning og andre henvendelser fra den falske profil.

Det kunne være undgået med et kodeord på over 12 tegn og to-trins-login, som hun ikke havde sikret sin mailkonto med. Turi har nu slået to-trins-login til og lavet et længere kodeord til både Facebook og mailkontoen.