Som forældre kan I forlænge orloven, hvis jeres barn bliver indlagt på hospitalet. Det gælder dog kun indtil barnet er 46 uger.
Orloven kan forlænges med den periode, barnet er indlagt. I kan højst forlænge orloven i 3 måneder tilsammen.
Vær opmærksom på, at det kun er selve indlæggelsen på hospitalet, der gør det muligt at forlænge orloven. Bliver barnet sendt hjem på fx tidligt hjemmeophold, (THO), bliver de dage ikke regnet med.
Særligt til far eller medmor
Bliver dit barn indlagt fra fødslen, kan du holde forældreorlov i stedet for fædreorlov. De 2 ugers fædreorlov kan ikke forlænges, hvorimod forældreorloven kan forlænges med den periode, dit barn er indlagt.
Fædreorloven begynder, når barnet er kommet hjem fra hospitalet. Den skal være afholdt inden barnet er 14 uger, ellers går den tabt.
Er du begyndt at holde fædreorlov og barnet bliver indlagt imens, kan du ikke afbryde den og gå på forældreorlov i stedet.
Det er en god ide at kontakte din a-kasse, så du er sikker på reglerne.
Se, hvilke regler der gælder, hvis barnets anden forælder arbejder:
Send dokumentation
For at du kan forlænge eller udsætte orloven med ret til barselsdagpenge, skal du sende dokumentation for barnets indlæggelse fra hospitalet.
Det er vigtigt, at indlæggelses- og udskrivelsesdatoen står på dokumentationen. Send dokumentationen til Udbetaling Danmark via:
Hvis du adopterer, skal du sende
dokumentationen her:
Vær opmærksom på, at Udbetaling Danmark
først kan udbetale barselsdagpenge for den forlængede periode, når
dokumentationen - med barnets indlæggelses- og udskrivelsesdato - er modtaget.
Se, hvilke regler der gælder, hvis du
mister dit barn: