Hvad sker der, efter jeg har søgt boligstøtte?

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Når du har sendt din ansøgning til Udbetaling Danmark, går der i gennemsnit 6 uger, inden du får din boligstøtte udbetalt. Der kan dog gå op til 9 uger, efter at du har sendt din ansøgning.

Vi begynder først at behandle din ansøgning, når du er flyttet ind.

Du kan få boligstøtte med tilbagevirkende kraft

Du kan først få boligstøtte, når din ansøgning er behandlet, men du vil få udbetalt boligstøtte med tilbagevirkende kraft. Dvs. du får udbetalt boligstøtte fra den dato, du kan få boligstøtte fra.

Når du har sendt en ansøgning, får du svar inden for 9 uger, efter du er flyttet ind.

Du kan selv regne ud, hvornår du senest vil få udbetalt boligstøtte. Det gør du ved at regne 9 uger frem fra den dato, hvor du har søgt boligstøtte eller fra den dato, du er flyttet ind, hvis du har sendt ansøgningen inden, du flyttede.

Er du i tvivl om, hvornår du har søgt, kan du se det ved at logger på din personlige side:

Du kan være med til at sikre, at din ansøgning bliver behandlet hurtigst muligt. Det gør du ved at vedhæfte den nødvendige dokumentation og sørge for, at dine oplysninger i Folkeregisteret er korrekte.

Typiske oplysninger, der mangler i ansøgninger

Her kan du se nogle af de oplysninger, der typisk mangler i ansøgninger:

  • Sider i lejekontrakten. Udbetaling Danmark skal bruge alle siderne i din lejekontrakt.
  • Underskrift fra din udlejer på lejekontrakten.
  • Information om dig som lejer og din udlejer i lejekontrakten.

Hvis du bor i en almen bolig, behøver du ikke at sende din lejekontrakt med din ansøgning. Er du i tvivl om, du bor i en almen bolig, kan du se efter "Oplysninger fra Huslejeregisteret" på den kvittering, som du har fået, efter du har sendt din ansøgning.

Er oplysningerne om din adresse i Folkeregisteret rigtige?

Derudover kan der være forskel på oplysningerne i din ansøgning og i Folkeregisteret. Det kan fx være, hvis den tidligere udlejer har glemt at melde flytning til kommunen, så oplysningerne er forkerte i Folkeregisteret.

Hvis du mangler at sende oplysninger

Hvis du har fundet ud af, at der mangler oplysninger i din ansøgning, kan du stadig nå at tilføje dem. Det gør du ved at logge på din personlige side: