Hvad betaler LG til arbejdere ved konkurs, ophør og rekonstruktion?

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Hvis du er lønmodtager, og går din arbejdsgiver konkurs eller kommer under rekonstruktion, kan LG udbetale den løn mv., du har til gode.

Du kan evt. også få dækket løn i en opsigelsesperiode.

Du kan læse, om du har ret til løn i en opsigelsesperiode i din ansættelseskontrakt eller i overenskomsten.

LG betaler din løn mv. frem til den dag, du sidste gang var på arbejde hos din arbejdsgiver.

Hvis du har ret til et opsigelsesvarsel, kan LG først beregne din erstatning for løn i opsigelsesperioden, når hele opsigelsesperioden er udløbet.

Når LG modtager blanketten 'Dokumentation for indtægt og jobsøgning', beregner LG din endelige løn mv. for hele opsigelsesperioden.

Blanketten får du automatisk tilsendt fra LG.

LG fratrækker indtægt fra evt. nyt job mm., og betaler differencen til dig.

Du skal udfylde blanketten Dokumentation for indtægt og jobsøgning, for at få udbetalt løn mv. for din opsigelsesperiode. LG sender blanketten til dig sammen med vores første brev.

Har du fået nyt job i opsigelsesperioden, skal du sende dokumentation for din indtægt. Du skal også oplyse, om du har holdt ferie i din opsigelsesperiode og hvor mange jobs, du har søgt.

Du skal først udfylde og sende blanketten til LG, når hele opsigelsesperioden er udløbet. Hvis du har brug for hjælp til at udfylde blanketten:

Du skal søge arbejde i hele opsigelsesperioden for at have ret til erstatning. Du skal søge mindst 3-4 job pr. måned.

Skal jeg søge job, når jeg holder ferie?

Hvis du holder ferie i opsigelsesperioden efter du er blevet fritstillet, er du ikke forpligtet til at søge job i den periode, du holder ferie.