Teknisk hjælp til borger.dk

Møder du tekniske problemer med borger.dk, kan du måske finde svaret her

Læs mere og selvbetjeningsløsninger

Hvis du har været logget på en selvbetjeningsløsning med dit NemID/MitID ved en computer, som andre har adgang til, skal du huske at logge rigtigt af, inden du forlader computeren. Det gælder fx på biblioteket, eller hvis I er flere om at dele en computer i hjemmet. Det gør du på følgende måde:

  • Klik på 'Log af'-knappen på hjemmesiden og luk herefter alle vinduer i din browser (dvs. alle åbne internetvinduer).

Hvis du ikke logger af og lukker alle internetvinduer, kan du risikere, at en anden person, der sætter sig ved samme computer, får adgang til dine personlige oplysninger.

Hvorfor opstår problemet?

Internetbrowsere som Internet Explorer, Firefox, Safari og Chrome forsøger alle at gøre det så nemt som muligt for dig at være på nettet. Derfor 'husker' programmerne, at du er logget på, selv om du lukker ét faneblad eller ét vindue.

I de nyeste versioner af Chrome og Firefox er det endda muligt at indstille browseren, så man stadig er logget på, selv om alle internetvinduer er lukket helt ned. Genåbnes browseren, er du altså stadig logget på, med mindre du aktivt har valgt 'Log af' på hjemmesiden.

Du kan opleve, at du er logget på borger.dk, når du åbner en browser igen. Det kan ske, hvis du har glemt at logge af, inden du lukkede det forrige browservindue.

Sørg derfor altid for at klikke på 'Log af'-knappen på hjemmesiden, når du har klaret dit ærinde på borger.dk.

I nogle tilfælde kan du opleve, at dit NemID virker til din netbank, men ikke på offentlige hjemmesider. Det kan skyldes, at din bank eller du selv - måske uden at være klar over det - har fravalgt, at dit NemID skal kunne bruges andre steder end hos banken.

I sådan et tilfælde skal du på NemID.nu og i gang med at bestille et nyt NemID. Når systemet kan se, at du allerede har NemID, bliver du spurgt, om du vil kunne bruge det på offentlige hjemmesider. Det skal du svare ja til, og problemet er løst.

For at læse PDF-dokumenter, fx din post i Digital Post, skal du bruge et program. Du kan fx bruge Adobe Acrobat Reader, der er gratis. Du kan hente Adobe Acrobat Reader på Adobes hjemmeside.

Bruger din computer Apples OS X eller Linux, behøver du som udgangspunkt ikke installere Adobe Acrobat Reader, da disse systemer har indbygget en PDF-viser. Smartphones og tablets har ligeledes indbygget en PDF-viser.

Har du oplevet, at der står 'ung under 18' på din digitale signatur, selv om du er over 18, er forklaringen formentlig den, at du har fået dit NemID, før du blev 18 år.

For at ændre det skal du gå ind på selvbetjening for NemID. Klik på 'Forny NemID' nederst i menuen til venstre og følg vejledningen. Vær opmærksom på, at du skal logge på igen, før ændringen er slået igennem.

Har du problemer med dette, skal du kontakte supporten hos NemID: